Известие

Collapse
No announcement yet.

Ръчната ми хвана настинка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ръчната ми хвана настинка

Както винаги за да загрее колата 2-3мин я оставям да си поработи и си дърпам ръчната за да нетръгне да си ходи. След като реших, че е време да потеглям свалих си ръчната и тръгнах. Още с 1вите метри осетих как ръчната малко но държи, а е в свободно положение лоста. Спрях и го дръпнах и усетих как 2-3сантиметра дава свободен ход, без никакво усилие се вдига и след това почва да зацепва(щрака). Играх си да го дърпам и свалям но резултат никакъв. Стана ми ясно, че е замръзнал но въпроса е как да го оправя?
    Alfa Romeo 146 1.9 JTD 01' ex
    SAAB 9-3 SS 1.9TiD
    sigpic

бутни я на топло за няколко часа?
    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

За съжаление няма къде да я сложа на топло. Мислех си дали ако намокря с вряла вода ще има някакъв ефект?
      SAAB 9-3 SS 1.9TiD
      sigpic

Comment

Ефект ще има....какъв е друг въпрос
        ако не успееш да я оправиш, може да замръзне по-зле
        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Онзи ден имах същия проблем - задържаше,а като се опитам да я дръпна не мърдаше повече от 2 зъба ,но след 2-3 часа на слънце, се оправи!

Comment

И моята е по сащия начин!гледам много много да не я дарпам през зимата щото.......
            Незнам ако се смени жилото да ли сте се оправи.......!?
            ALFA ROMEO 145 1.6 16V TS

Comment

Една от 'детските болести' по тея автомобили Избягвайте да дърпате ръчната през зимата Това е най-сигурния вариант
              _______
              146 JTD - ex
              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Знам много тъпо направих но не се усетих, сега поне ще ми е като обеца на ухото. Оставил съм я на слънце дано се размрази
                SAAB 9-3 SS 1.9TiD
                sigpic

Comment

хахаа колега вчера към 8 сутринта и аз викам дай да си хода от работа,вкарвам ключа то замразнали ключалките,после влизам паля и докато загрее чиста стъклата,викам айде да тръгвам а колата заема стойка за излитане : а аз предната вечер драпнах по навик ръчната и тя така замразнала, свалям самата ръчка пада до долу но жилото си стой опънато,побърках се от яд,и се прибрах и към 10:30 отидох да я зема а то грейнало вурху нея слънце,сядам в нея сичко си е ОК. но вече никаква ръчна през зимата

Comment

И аз на мойта не дърпам ръчната по същата причина. Друг е въпроса че ако се разровите из форума имаше тема как се лекува проблема точно, но аз нямам спомен.
                    98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

За тия, които са с дискове отзад - има едни палчета на спирачните апарати, които с едно чукче трябва да ги върнете иможе да си перкате спокойно. Кофтито е, че ше трябва да се лежи под колата, нема начин. За барабаните не знам как става чалъма
                      (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Просто и трябва топлина като я пуснете по наклон ще се нагреее и ще си отпусне не е болка за умиране
                        Last edited by xapu; d.m.y г., 17:46.
                        sigpic156 1.8 TS 2004`

Comment

Първоначално публикувано от xapu Покажи съобщение
                          Просто и трябва топлина като я пуснете по наклон ще се нагреее и ще си отпусне не е болка за умиране
                          Непомага...поне при мен. И аз снощи бях по тая логика, че при малко каране апарите ще загреят и ще отпуснат но резултат никакъв. Само мога да кажа евала на слънцето сутринта си беше свършило неговата работа
                          SAAB 9-3 SS 1.9TiD
                          sigpic

Comment

И аз имах същия проблем миналата зима, бях я дръпнал вечерта и на сътринта беше замръзнала.Но после като постоя на слънце се оправи.Затова май е по-добре да не дърпаме ръчнита на нашите красавици през зимните месеци.
                            sigpicAlfa Romeo 145 Junior 1.4 TS 103hp

Comment

Жилото замръзва, затова така става. Миналата зима в големия студ нямаше къде да се размрази и се наложи да свалям задната гума ... Избягвайте ръчната зимата
                              Alfa Romeo 146 1.4 TS 16V 103hp '98 Junior - бивша

Comment

Working...
                              X